Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відкрили нову виставку: як відвідати

У Запоріжжі відкрили нову виставку: як відвідати

У Запоріжжі відкрили нову виставку: як відвідати

Фото: Запорізька міська рада

Вчора, 2 серпня, у Туристичному інформаційному центрі відкрили виставку “Розмивання” львівського митця Данила Мовчана. У своїх роботах він розкриває теми та події, які сталися під час повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Фото: Запорізька міська рада

З 26 лютого 2022 року автор почав відображати особисті почуття, які хвилюють і інших українців, на полотнах. Цьому і присвячена виставка.

Фото: Запорізька міська рада

Данило Мовчан – іконописець, живописець та реставратор. Він брав участь у понад 100 групових виставках та численних міжнародних пленерах в Україні та за кордоном. Його твори зберігаються в церквах та у приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Канади, США, Фінляндії, Італії та Франції.

Фото: Запорізька міська рада
Фото: Запорізька міська рада

Потрапити на виставку можна безкоштовно за адресою: проспект Соборний, 151. Вона працюватиме щоденно з 9:00 до 18:00.

Нагадаємо, у історико-культурному комплексі “Запорозька Січ” відкрилася нова виставка, присвячена Козаку Мамаю. На ній представлені як історичні картини із музейного фонду Національного заповідника “Хортиця”, так і дитячі малюнки, які зображують героя.

Раніше ми також писали, що у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку до Дня української державності, яка триватиме 2 місяці. В експозиції є майже 150 експонатів із церковного та світського життя України. Крім цього, у залі можна побачити понад 40 ікон із колекції музею.