Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » 45 тисяч школярів на Запоріжжі планують повернути до шкіл цього року

45 тисяч школярів на Запоріжжі планують повернути до шкіл цього року

45 тисяч школярів на Запоріжжі планують повернути до шкіл цього року

Иллюстративное фото: школа

45 тисяч школярів у Запорізькому регіоні планують повернути до навчання в очному та змішаному форматах до кінця цього року. Подальша мета – дати можливість повернутись до шкіл 57 тисячам запорізьких дітей.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Крім цього, 79 діючих шкіл області вже мають облаштовані укриття, ще 20 згодом відремонтують. Також є понад 10 шкіл, які поки не мають укриттів. Вони зможуть проводити навчання у інших навчальних закладах із відремонтованими приміщеннями.  

У планах – побудувати 8 “підземних шкіл” по Запорізькій області, шість із них вже в процесі будівництва. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що, за словами Івана Федорова, освітній процес в Запорізькій області відбуватиметься одразу в укриттях та сховищах. Жодна школа не працюватиме в звичайному режимі, адже час підльоту ракет до Запоріжжя становить 40-50 секунд.

Нагадаємо, 23 липня Кабінет Міністрів України затвердив постанову “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні”. Згідно з нею, навчальний рік у Запоріжжі розпочнеться 2 вересня 2024 року. Навчальний рік, орієнтовно, закінчиться 30 червня 2025 року. Однак кожен навчальний заклад може визначати тривалість самостійно.

У Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва “підземної школи“. Згідно з планами, навчання у ній буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно. Школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень, з яких 70% фінансується за рахунок державної субвенції, а 30% – за рахунок місцевих коштів.

У Кушугумській громаді також будують “підземну школу”. Роботи планують завершити до кінця року. Ця школа буде розрахована на 1000 дітей.