Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Поблизу Роботиного тривають позиційні бої (КАРТА)

Поблизу Роботиного тривають позиційні бої (КАРТА)

Поблизу Роботиного тривають позиційні бої (КАРТА)

Скріншот карти з сайту Інституту вивчення війни/Скриншот карты с сайта Института изучения войны

8 і 9 серпня в Запорізькій області поблизу Роботиного, а також на схід від нього біля Вербового та на північний схід біля Малої Токмачки, відбувалися інтенсивні позиційні бої.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжували наземні атаки на кордоні Донецької та Запорізької областей, зокрема на південний схід від Великої Новосілки поблизу Вугледара. Російський блогер стверджував, що війська РФ просунулися на кілька сотень метрів на північ від Урожайного (на південь від Великої Новосілки), однак ISW не підтвердила цю інформацію.

Нагадаємо, російські війська продовжують здійснювати наземні атаки в Запорізькій області, зокрема нещодавно здобули незначні успіхи на південь від Великої Новосілки, що знаходиться на кордоні Запорізької та Донецької областей.

Раніше ми писали, що наприкінці липня російські війська просунулися на північний захід від Роботино Запорізької області на тлі боїв в цьому районі. Це також підтверджували геолокаційні кадри.

Нагадаємо, нещодавно військові зі Служби безпеки України знищили тяжку вогнеметну систему ТОС-1А “Солнцепьок” на Запорізькому напрямку. А у тимчасово окупованому Бердянську українські воїни ССО знищили ворожий зенітно-ракетний комплекс С-300.