Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Днями у Запоріжжі розпочнеться будівництво сьомої підземної школи

Днями у Запоріжжі розпочнеться будівництво сьомої підземної школи

Днями у Запоріжжі розпочнеться будівництво сьомої підземної школи

Будівництво підземної школи

У Запорізькій області триває будівництво шести підземних шкіл, перші з яких планують ввести в експлуатацію наприкінці жовтня. Днями планують розпочати будівництво сьомої школи. Ймовірно, мова йде про навчальний заклад “Елінт”

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров в етері телемарафону “Єдині новини”.

Оскільки навчальний рік розпочнеться вже за декілька тижнів, будівництво підземних шкіл зараз відбувається у прискореному режимі. Наразі робітники на місцях працюють приблизно по 16 годин на добу і без вихідних.  Як зазначив Іван Федоров, у звичайних темпах подібну споруду на 500 учнів будують протягом одного року. В Запоріжжі будівництво розпочали у травні цього року.

“Звичайно, жодна людина не здатна працювати 16 годин без перерви, саме тому ми знайшли можливість введення декількох змін на будівництві. Хтось працює з 6 ранку приблизно до 12-13 години, хтось працює з 13 години приблизно до 22 години. Саме таким способом ми можемо зробити максимально ефективним використання того світового дня, який на сьогодні у нас є”, – розповів Іван Федоров.

У Запорізькій області у вересні в очному форматі у школи мають повернутися десятки тисяч дітей. Наразі ремонтується 20 укриттів, 13 на території міста Запоріжжя, а 7 на території Запорізької області. До початку навчального року мають відремонтувати понад 50 укриттів.

Нагадаємо, що 45 тисяч школярів у Запорізькому регіоні планують повернути до навчання в очному та змішаному форматах до кінця цього року. Подальша мета – дати можливість повернутись до шкіл 57 тисячам запорізьких дітей.

Раніше Inform.zp.ua писав, що в селі Біленьке на Запоріжжі планують збудувати першу підземну школу для понад 500 дітей. Наразі єдина в громаді школа працює в змішаному форматі та не може забезпечити всіх дітей простором для навчання.