Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запоріжжі затримали представника російської ЛДПР, який агітував за РФ

На Запоріжжі затримали представника російської ЛДПР, який агітував за РФ

На Запоріжжі затримали представника російської ЛДПР, який агітував за РФ

Фото: Служба безпеки України/Фото: Служба безопасности Украины

СБУ затримала трьох прокремлівських агітаторів, які діяли в різних регіонах країни, зокрема в Запорізькій області. Підозрювані підтримували збройну агресію Росії та закликали до окупації всієї території України. Серед затриманих є представник партії Шарія.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

У Запорізькій області затримали місцевого жителя, представника російської ЛДПР. На своїй сторінці в забороненій соціальній мережі “Одноклассники” він закликав до захоплення обласного центру та підняття прапора РФ на місцевих державних установах.

Фото: Служби безпеки України

У Тернопільській області викрили проросійську пропагандистку з Дніпра, яка переїхала на Тернопільщину і розповсюджувала у Telegram-каналах публікації ексочільника забороненої партії “Держава” Дмитра Васильця.

Фото: Служби безпеки України

У Миколаївській області затримали керівника підпільного осередку партії Шарія. За даними слідства, він намагався налагодити підривну діяльність прокремлівської «філії» у прифронтових районах області. Залучивши п’ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, він створив власний Telegram-канал, де поширювалися фейки російської пропаганди, виправдовувалися воєнні злочини та захоплення частини території України.

Фото: Служби безпеки України

Окрім цього, адміністратор каналу закликав до ухилення від мобілізації в Україні та провокацій проти співробітників військкоматів.

Наразі затриманим оголошено підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною або заперечення збройної агресії РФ проти України).

Дії очільника підпільного осередку партії Шарія також кваліфіковано за такими статтями:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ та інших військових формувань в умовах воєнного стану).

Затриманим загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Запоріжжі патрульні поліцейські виявили горщик з канабісом у квартирі після виклику про сімейний конфлікт. Подія сталася в Комунарському районі на вул. Космічній.