Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Росія передислокувала частину військ із Запорізької області – Дмитро Лиховій

Росія передислокувала частину військ із Запорізької області – Дмитро Лиховій

Росія передислокувала частину військ із Запорізької області – Дмитро Лиховій

Речник оперативного угруповання військ “Таврія” капітан Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону. КАДР З ВІДЕО/Спикер оперативной группировки войск “Таврия” капитан Дмитрий Лиховой в эфире национального телемарафона. КАДР С ВИДЕО

Росія відвела деякі свої підрозділи з півдня України, щоб посилити оборону на території РФ у відповідь на ескалацію наступальних дій українських сил у Курській області.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій, пише Politico.

“Росія передислокувала деякі свої підрозділи із Запорізької та Херсонської областей на півдні України”, – сказав він.

За словами Лиховія, підрозділи були переміщені з Запорізької та Херсонської областей. Хоча кількість передислокованих військ була “відносно невеликою”, POLITICO не змогло самостійно підтвердити точну чисельність.

Нагадаємо, 9 та 10 серпня можна було спостерігати, як росіяни перекидають підрозділи із Запорізького напрямку у Курську область. Зокрема, мова йде про підрозділи 38-ї та 64-ї мотострілецьких бригад (35-а загальновійськова армія (ОБА), СВО).


Inform.zp.ua протягом 11 та 12 серпня на заході Запорізької області, зокрема поблизу Роботиного, Новоданилівки, Малої Токмачки, Вербового та Гуляйполя, відбувалися активні бойові дії.

На лінії фронту підтверджених змін не зафіксовано. У цьому районі продовжують діяти підрозділи російської 22-ї бригади спецпризначення (Головне управління ГРУ ГШ ЗС РФ).