Ми у соцмережах
Головна » Події » У Запорізькій області знищили російську РЛС “Каста” (ВІДЕО)

У Запорізькій області знищили російську РЛС “Каста” (ВІДЕО)

У Запорізькій області знищили російську РЛС “Каста” (ВІДЕО)

Скріншот з відео в телеграм-каналі “Повернись живим”/Скриншот с видео в телеграмм-канале “Вернись живым”

Військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ).

Російська армія використовувала цю РЛС для контролю повітряного простору над Запорізькою областю. Щоб уникнути знищення, окупанти ретельно маскували і періодично передислоковували станцію. Однак військовим контррозвідки з 13-го Головного управління СБУ вдалося виявити і знищити її.

В СБУ підкреслили, що успіх цієї операції став можливим завдяки підтримці українців. Техніку для розвідки та виявлення ворожих РЛС, включаючи наземну станцію, мікроавтобус, ноутбуки, джерела живлення та зв’язок, було придбано Фондом «Повернись живим» за рахунок волонтерських внесків і передано підрозділу СБУ, що спеціалізується на полюванні за радарами.

З початку повномасштабної війни різні підрозділи СБУ знищили 166 засобів російської ППО та 446 систем радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.

Нагадаємо, у ніч на 14 серпня 2024 року ЗСУ збивали у Запорізькій області БпЛА типу «Shahed». Всього було запущено 23 дрони з території Російської Федерації, з них – 17 збили.


Inform.zp.ua також писав, що сьогодні, 14 серпня, під час повітряної тривоги, жителі Запорізької області почули звуки вибухів. Перші вибухи сталися близько 16:05, а наступні — о 16:32. Це Повітряні сили збили російський снаряд у небі над Запорізьким районом.