Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Вчорашній вибух у центрі тимчасово окупованого Бердянську: що відомо

Вчорашній вибух у центрі тимчасово окупованого Бердянську: що відомо

Вчорашній вибух у центрі тимчасово окупованого Бердянську: що відомо

Павло Іщук

Вчора, 15 серпня, у центрі тимчасово окупованого Бердянську Запорізької області пролунав вибух. Він стався приблизно о п’ятій ранку і може бути пов’язаний із ліквідацією колаборанта Павла Іщука.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

“Враховуючи об’єктивні причини, пов’язані з окупацією міста, наголошуємо, що інформація може уточнюватись”, – зазначила Галіціна.

Росіяни поки не коментували вибух і не публікували у своїх джерелах фото чи відео із його наслідками.

Що відомо про Павла Іщука

Павло Іщук – так званий заступник “мера” Бердянська із зовнішньої, внутрішньої політики та масових комунікацій. 

Рішенням Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 15 травня 2023 року Павла Іщука заочно визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 5 статті 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального Кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді восьми років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років. Крім цього, його майно конфіскується.

Наприкінці 2022 року проросійські джерела писали, що у тимчасово окупованому Бердянську стався вибух поруч із будинком Павла Іщука, у результаті чого колаборант дістав поранення. Вибухівка була начинена цвяхами або металевими кульками. Тоді Іщука доправили в лікарню: він був у свідомості, але його стан оцінювали, як важкий.

У лютому 2023 року у Бердянську незаконні правоохоронні органи нібито затримали членів української ДРГ. За версією окупантів, вони готували замах на колаборанта Іщука.