Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Під Токмаком атакували дронами автомобіль з депутатами Росії

Під Токмаком атакували дронами автомобіль з депутатами Росії

Під Токмаком атакували дронами автомобіль з депутатами Росії

Депутати Тімергалі Уразгулов та Юлія Краснова. Фото: російські телеграм-канали

Поблизу тимчасово окупованого Токмаку Запорізької області за допомогою дронів атакували автомобіль з депутатами госсобранія Курлутай Республіки Башкортостан. Внаслідок удару один з них отримав поранення.

Про це повідомив голова парламенту Республіки Башкортостан Костянтин Толкачов у своєму телеграм-каналі.

Депутати Тімергалі Уразгулов та Юлія Краснова передавали гуманітарну допомогу російським військовим у зоні так званої “спеціальної воєнної операції”. Після чого виїхали в тимчасово окупований Бердянськ, проте в дорозі потрапили під атаку дронами.

Він зазначив, що автомобіль депутатів значно пошкодився, оскільки удар БпЛА припав на дах транспортного засобу. В результаті атаки депутат Тімергалі Уразгулов отримав осколкове поранення, але від госпіталізації відмовився. Інше російське джерело із посиланням на коментарі обох російських депутатів зазначає, що Уразгулов отримав поранення кінцівок від уламків.

Наразі обидва депутати знаходяться в Ростовській області та прямують до Уфи.

Офіційної інформації про те, хто саме стоїть за цією атакою, немає. Проте російські  пропагандистські ЗМІ звинувачують у цьому Збройні сили України. В парламенті Курлутай про це не повідомили. Українська сторона ситуацію ще не коментувала.

Нагадаємо, що вчора, 15 серпня, у центрі тимчасово окупованого Бердянську Запорізької області пролунав вибух. Він стався приблизно о п’ятій ранку і може бути пов’язаний із ліквідацією колаборанта Павла Іщука.

Раніше Inform.zp.ua писав, що військові контррозвідки СБУ спільно з ЗСУ знищили на території Запорізької області російську Радіолокаційну станцію дальнього виявлення “Каста-2Е2”, вартістю близько 60 мільйонів гривень.

Читайте також:

У порівнянні із липнем цього року, інтенсивність бойових дій на Запорізькому напрямку зменшилась у декілька разів. 

Співробітників Запорізької атомної електростанції росіяни змушують купляти путівки на відпочинок у тимчасово окупованому Криму.

Колишнього мешканця Запоріжжя звинувачують у колабораційний діяльності. За даними слідства, його підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Чоловік тривалий час поширює проросійську пропаганду в своєму телеграм-каналі на аудиторію в понад 100 тисяч підписників.