Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ВАКС продовжив обмеження для посадовця Запорізької облради

ВАКС продовжив обмеження для посадовця Запорізької облради

ВАКС продовжив обмеження для посадовця Запорізької облради

Владислав Куценко. Фото: Facebook Владислав Куценко

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) до 8 жовтня продовжив строк дії обов’язків, покладених на відстороненого заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка. Куценко підозрюється у наданні понад 650 тисяч гривень неправомірної вигоди директору «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», що розслідується НАБУ і САП.

Про це повідомляє ВАКС.

Нагадаємо, що раніше Куценка було заарештовано з альтернативою застави у розмірі 3 мільйони гривень, яка була внесена. Після цього він був звільнений зі слідчого ізолятора з рядом зобов’язань, включаючи заборону покидати Запоріжжя без дозволу, повідомлення про зміну місця проживання та роботи, утримання від спілкування з іншими підозрюваними, здачу закордонних паспортів, а також носіння електронного браслета. Згодом йому повернули закордонні паспорти та зняли браслет, але суддя продовжив решту обов’язків.

Крім того, ВАКС продовжив аналогічні обов’язки для депутата Запорізької обласної ради В’ячеслава Колесникова, який також підозрюється у цій справі. Він зобов’язаний повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати закордонні паспорти на зберігання.

Inform.zp.ua також писав, що Владислав Куценко очолює Запорізьку обласну організацію партії “Батьківщина”. В лютому цього року він був затриманий НАБУ за пропозицію хабаря. Владислав Куценко вийшов під заставу в три мільйона гривень.


За останній рік в роботі Запорізької обласної ради сталися помітні зміни. Зокрема, повноваження владного органу передали військовій адміністрації, а низка депутатів звільнилися за власним бажанням.

Inform.zp.ua розбирався, хто за останній рік пішов у відставку, кого звільнили, та чим зараз займається Запорізька обласна рада.