Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Відбудову чотирьох багатоповерхівок в Запоріжжі завершили майже на 90 відсотків

Відбудову чотирьох багатоповерхівок в Запоріжжі завершили майже на 90 відсотків

Відбудову чотирьох багатоповерхівок в Запоріжжі завершили майже на 90 відсотків

Будівництво

У Запоріжжі триває відбудова зруйнованих багатоповерхівок унаслідок російських ракетних ударів. Реконструкцію чотирьох з них виконали майже на 90 відсотків.

Про це повідомила в.о. міського голови Запоріжжя Регіна Харченко в своєму телеграм-каналі.

На вулиці Кияшка, 22 багатоповерхівку відновили на 88%. До цього ми писали, як проходить відновлення цього зруйнованого будинку, коли власники зможуть повернутися до своїх осель, та чому відбудова стала дорожчою за будівництво нових квартир. Ще раніше Inform.zp.ua писав, що ремонтні роботи в цьому будинку розпочалися у червні цього року. Підрядник завершив утеплення цоколю та стін будинку, виконав «посилення» балконів. Також проводили оздоблювальні роботи у приміщенні ЦНАПу. Крім цього, завершили укладання кахелю у квартирах 3-го під’їзду, облаштували укриття. 

Кияшка, 22 Фото: Inform.zp.ua

Будинок за адресою Соборний, 151 відбудували на 93%, багатоповерхівку на вулиці Сталеварів, 16 – на 85%. Нагадаємо, що у першому будинку вже зробили заміну навісів над входами до під’їздів. Відреставрували фасад і арку. Також виконали озеленення прибудинкової території. А у будинку по Сталеварів, 16 зробили штукатурку стін і «стяжку» підлоги. Вмонтували балкони, виконали штукатурні роботи на сходових клітинах та зробили утеплення фасаду.

Соборний, 151 Фото: Inform.zp.ua
Сталеварів, 16 Фото: Inform.zp.ua

Реставрацію будинка по вулиці Зестафонській, 10 виконали на 91%. Раніше ми повідомляли, що ґанки підʼїздів забетонували та виклали на них керамічну плитку. Виконали утеплення фасаду. Завершили малярні роботи у 2-му та 3-му під’їздах.

Зестафонська, 10 Фото: Inform.zp.ua

Поки в місті триває відбудова вищезгаданих багатоповерхівок, у Запоріжжі призупинили відбудову трьох будинків, які зазнали руйнувань під час російських обстрілів. ТОВ “Міське Будівництво”, яке виграло тендер на ремонт цих будівель, тривалий час не проводить жодних ремонтних робіт. Йдеться про будинки за адресами: Кам’яногірська, 6, Запорізька 2-А та 2-Б.

Читайте також:

Відомий американський журналіст Саймон Шустер днями приїхав до Запоріжжя. Журналіст відвідав острів Хортицю, ДніпроГЕС та відбудований квартал на проспекті Соборному.

На початку липня у Запоріжжі оголосили тендер на реконструкцію двох під’їздів зруйнованого у 2022 році будинку по вулиці Зестафонська, 8. Строк виконання робіт – до 31 грудня 2025 року.

У Запоріжжі триває відбудова багатоповерхівки за адресою вулиця Миру, 14. Вже виконали 85% робіт.