Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Суд Запоріжжя присудив виплатити 1,5 млн грн прокурору, який співпрацює з росіянами

Суд Запоріжжя присудив виплатити 1,5 млн грн прокурору, який співпрацює з росіянами

Суд Запоріжжя присудив виплатити 1,5 млн грн прокурору, який співпрацює з росіянами

Дмитро Чувашов. Фото з окупаційних джерел

Комунарський районний суд Запоріжжя присудив виплатити компенсацію 1,5 мільйони гривень моральної та матеріальної шкоди колишньому заступнику прокурора Дмитру Чувашову з Мелітополя. Він співпрацює із росіянами на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на видання “Судовий репортер”.

У листопаді 2023 року Чувашов офіційно звернувся до Комунарського районного суду міста Запоріжжя про відшкодування матеріальних та моральних збитків, які йому завдали правоохоронні органи. Спочатку це повинні були бути понад 5 мільйонів гривень моральної та матеріальної шкоди. Вже за пару місяців вимоги зменшили до 1,4 мільйонів гривень і 105 тисяч гривень відповідно.

У позові колишній прокурор посилається на тривале кримінальне переслідування, через яке він не міг працевлаштуватися за фахом та це “негативно вплинуло на самопочуття та душевний стан”. 

Чувашов не зʼявився особисто у засідання жодного разу, адже після початку повномасштабного вторгнення росіян знаходиться на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. У 2022 році він потрапив на фото під час засідання Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ РФ.

Чувашов на засіданні. Фото: РІА-Мелітополь

Крім цього, фото Чувашова оприлюднили на сайті окупаційної влади із зазначенням посади.

Скріншот з окупаційних джерел

Зазначається, що про підозру Чувашову не повідомляли.

Що було до 2022 року

У 2017 році в Мелітополі правоохоронці затримали заступника прокурора міста Мелітополя Запорізької області Дмитра Чувашова на отриманні 1500 доларів хабара. Вже за рік кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів ухвалила, що Чувашова слід звільнити з роботи. Мелітопольський міжрайонний суд розглядав цю справу три роки та згодом виправдав Чувашова. У травні 2023 року Запорізький апеляційний суд залишив цей вирок в силі. 

Читайте також:

Запорізького власника великого проросійського телеграм-каналу звинувачують в колабораціонізмі