Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Онкохворі запоріжці можуть отримати безплатну хіміотерапію: як скористатися послугою

Онкохворі запоріжці можуть отримати безплатну хіміотерапію: як скористатися послугою

Онкохворі запоріжці можуть отримати безплатну хіміотерапію: як скористатися послугою

Фотоілюстрація з сайту “Оберіг”/Фотоиллюстрация с сайта “Оберег”

Пацієнти з онкологічними захворюваннями в Україні, у тому числі в Запорізькій області, мають можливість отримати безоплатне хіміотерапевтичне лікування в рамках програми медичних гарантій.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Уряд продовжує трансформацію медичної системи, і, незважаючи на виклики, обсяг гарантованих медичних послуг для українців залишається незмінним. Він охоплює всі основні види медичної допомоги, зокрема первинну, спеціалізовану, екстрену, паліативну та реабілітаційну допомогу як для дорослих, так і для дітей.

Безоплатне хіміотерапевтичне лікування надають онкологічні центри, які уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за пакетом «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах». Для отримання послуги необхідно мати клінічно та морфологічно встановлений діагноз новоутворення, направлення лікаря, або бути переведеним з іншого медичного закладу чи клінічного підрозділу лікарні.

Наразі в Україні 98 лікарень надають безоплатне лікування для онкохворих. Знайти найближчу лікарню можна, зателефонувавши на номер контакт-центру 16-77, або за допомогою електронної карти місць надання медичних послуг. Лікування доступне як у стаціонарних, так і в амбулаторних умовах.


Нагадаємо, запоріжці зможуть отримувати щомісячний кешбек до трьох тисяч гривень через Дію за купівлю товарів українського виробництва. Послуга буде доступна вже у вересні.