Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Зміни в обмеженні руху транспорту через Дніпровську ГЕС

Зміни в обмеженні руху транспорту через Дніпровську ГЕС

Зміни в обмеженні руху транспорту через Дніпровську ГЕС

Дніпровська ГЕС. Фото Inform.zp.ua/Днепровская ГЭС. Фото Inform.zp.ua

Раніше Inform.zp.ua повідомляв, що цього вікенду, з 8:00 до 18:00, у Запоріжжі буде обмежено рух транспорту через Дніпровську ГЕС через ремонтні роботи. Нещодавно час змінили.

Патрульна поліція Запоріжжя оновила цю інформацію: з 8:00 24 серпня до 20:00 25 серпня рух транспорту через Дніпровську ГЕС буде призупинено.

Обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Величара — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та мосту імені Преображенського.

Нагадаємо, 29 липня ПрАТ «Укргідроенерго» уклало угоду з ПрАТ «Укргідропроект» на проєктування захисної споруди для Дніпровської ГЕС на суму 197,90 млн грн. Згідно з угодою, роботи мають бути завершені до кінця 2025 року. Зазначено, що закупівля проведена без торгів через воєнні обставини, і текст договору не оприлюднено.

Хронологія ракетних атак на ДніпроГЕС в Запоріжжі

  • 31 жовтня 2022 року, вранці, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури в Україні. Зокрема, було зафіксовано влучання ракети у електричну підстанцію Дніпровської ГЕС.
  • 22 березня 2024 року, вранці, російські окупанти вчергове під час одного з наймасованіших ракетних ударів по об’єктам критичної інфраструктури і енергетики України обстріляли Дніпровську ГЕС, сильно пошкодивши, але не зруйнувавши греблю, рух автодорожнім переїздом греблі був повністю обмежений
  • 1 червня 2024 року, вночі, російські окупанти здійснили масовану комбіновану атаку по території України, під ракетний удар потрапило й місто Запоріжжя. За даними обласної та міської влади, в Запоріжжі окупанти вгатили по об’єкту енергетичної інфраструктури. Після нічних масованих ракетних ударів по Запоріжжю тимчасово було перекрито рух греблею Дніпровської ГЕС. За повідомленням начальника Запорізької ОВА Івана Федорова, внаслідок ракетної атаки РФ по місту вночі 1 червня, ДніпроГЕС перебуває в критичному стані, а про вироблення електроенергії — навіть не йдеться.