Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Уродженка Бердянська виступає на чемпіонаті Європи з баскетболу: перша перемога команди

Уродженка Бердянська виступає на чемпіонаті Європи з баскетболу: перша перемога команди

Уродженка Бердянська  виступає на чемпіонаті Європи з баскетболу: перша перемога команди

Баскетболістка Анжеліка Ляшко. Фото з сайту: sport.if.ua

Сьогодні, 22 серпня, у Відні, Австрія, стартував чемпіонат Європи 3х3 з баскетболу, на якому змагається жіноча збірна України. Команда потрапила до групи А і вже здобула першу перемогу.

Про це повідомляє Федерація баскетболу України.

Серед учасниць збірної — вихованка бердянської ДЮСШ Анжеліка Ляшко.

Жіноча збірна на чемпіонаті з Європи. Фото: Федерації баскетболу України

Українські баскетболістки проведуть обидва матчі групового етапу сьогодні.

Розклад матчів у групі А:

  • 14:15 Франція – Італія (сесія 1)
  • 17:50 Італія – Україна (сесія 2)
  • 21:55 Франція – Україна (сесія 3)

У першій грі групового етапу українська жіноча команда обіграла Італію з рахунком 15:11. Наші дівчата одразу взяли перевагу на старті гри.

Завдяки цій перемозі українська збірна гарантувала собі місце у чвертьфіналі чемпіонату Європи. Італійська команда у своєму першому матчі поступилася Франції (10:14). Таким чином, Україна та Франція вже забезпечили собі вихід до плей-оф чемпіонату Європи. В очній зустрічі, яка відбудеться о 21:55 за київським часом, визначиться, хто вийде у чвертьфінал з першого місця в групі.

На сайті sport.if.ua зазначено, що у 2022 році Анжеліка Ляшко закінчила Бердянський державний педагогічний університет за спеціальністю “Фінанси, банківська справа та кредит”. Окрім баскетболу, вона захоплюється більярдом, тенісом, футболом і боксом.

Нагадаємо, минуло два тижні, як запорізький спортсмен Парвіз Насібов здобув “срібло” у змаганнях із греко-римської боротьби у вазі до 67 кг на Олімпійських іграх у Парижі. Днями він завітав до рідного Запоріжжя, де його урочисто привітали з перемогою.

Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися з Парвізом Насібовим і дізналися, як проходила підготовка до поєдинку, що сказав його перший тренер після перемоги, та кому присвятив свою срібну медаль.