Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » МАГАТЕ відволікає увагу від Запорізької АЕС, – Greenpeace

МАГАТЕ відволікає увагу від Запорізької АЕС, – Greenpeace

МАГАТЕ відволікає увагу від Запорізької АЕС, – Greenpeace

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Greenpeace вважає, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відволікає увагу світу від загрози Запорізькій атомній електростанції. У організації засуджують його намір відвідати Курську АЕС і закликають скасувати поїздку.

Про це повідомляє офіційна сторінка Greenpeace в Україні.

Старший ядерний спеціаліст Greenpeace в Україні Шон Берні вважає, що немає достовірних доказів того, що Україна має намір атакувати Курську АЕС. Саме тому візит туди треба скасувати. На думку Берні, своїми словами та діями Гроссі викликає довіру світу до російської пропаганди. А Росія хоче відвернути увагу від проблем безпеки на ЗАЕС обманом та операціями під фальшивими прапорами.

“Росія, за сприяння МАГАТЕ, перевернула реальність з ніг на голову і, за допомогою ядерної дезінформації, постійно намагається підривати міжнародну довіру до України. Російська держава знову вдало розіграла свою ядерну карту. Виглядає, що Гроссі наосліп потрапив у російську пастку – його небезпечне рішення вражає як своєю наївністю, так і некомпетентністю. Це лише підштовхне Росію до подальших операцій під фальшивим прапором на Запорізькій і Курській атомних станціях із потенційно катастрофічними наслідками», – сказав Шон Берні, старший ядерний спеціаліст Greenpeace в Україні.

Нещодавно генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі повідомив, що відвідає Курську атомну електростанцію наступного тижня. Саме це і викликало обурення у Greenpeace.

Читайте також:

У пропагандистських телеграм-каналах знову з’явилися звинувачення на адресу військових ЗСУ у нібито “теракті” проти тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції. Росіяни стверджують, що її атакували безпілотники.

Російський співак Shaman приїхав з концертом на територію захопленої ЗАЕС