Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Запорізький посадовець переписав земельну ділянку вартістю 400 тисяч гривень, зловживаючи службовим становищем

Запорізький посадовець переписав земельну ділянку вартістю 400 тисяч гривень, зловживаючи службовим становищем

Запорізький посадовець переписав земельну ділянку вартістю 400 тисяч гривень, зловживаючи службовим становищем

Фото: Запорізька обласна прокуратура

38-річний начальник одного з управлінь Держгеокадастру використав своє службове становище, щоб зареєструвати земельну ділянку за фізичною особою. Таким чином дії посадовця завдали Запорізькій міській громаді шкоди на суму близько 400 000 гривень.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні минулого року, перебуваючи на посаді державного кадастрового реєстратора, чоловік вніс недостовірні дані до Державного земельного кадастру. Підозрюваний змінив площу і цільове призначення земельної ділянки на підставі фіктивних документів.

Таким чином земля перейшла у приватну власність фізичної особи. А згодом ділянку переоформили на третю особу, і це призвело до незаконного вибуття землі з власності територіальної громади Запоріжжя на суму близько 400 тисяч гривень.

Як зазначають в поліції, слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі проводять досудове розслідування. За скоєне посадовцю може загрожувати до шести років ув’язнення. 

Нагадаємо, що від початку року поліція зафіксувала 1,5 тисячі випадків шахрайства на Запоріжжі. Це – близько 10 випадків щодня. Як вберегтися та які існують схеми – ми писали в матеріалі.


Читайте також:

У Запоріжжі викрили групу осіб, які допомагали чоловікам призовного віку оформити висновки про непридатність до військової служби. У складі групи були медичні працівники однієї з лікарень міста.

Прикордонники затримали трьох громадян України, які намагались незаконно потрапити до Молдови. Серед них був мешканець Запорізької області.

На початку серпня в Олександрівському та Шевченківському районах Запоріжжя шахраї вкрали гроші у двох пенсіонерок. В обох випадках аферисти казали, що вони є представниками комунальних служб, а після цього проникали до осель.