Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відкрилась фотовиставка про роботу рятувальників під час війни

У Запоріжжі відкрилась фотовиставка про роботу рятувальників під час війни

У Запоріжжі відкрилась фотовиставка про роботу рятувальників під час війни

Відкриття фотовиставки. Джерело: ДСНС Запоріжжя

Вчора, 22 серпня, відкрилась фотовиставка запорізької рятувальниці Ганни Логвіненко, яка має назву “Звичайні герої без зброї”. Її відкрили з нагоди Дня Прапора і Дня Незалежності України.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області.

В експозиції представлені 49 фото, на яких зображені рятувальники Запорізького гарнізону, що ліквідують наслідки російських обстрілів. Також на фото є громадяни, які продовжують проживати у прифронтових населених пунктах.

Фото з виставки. Джерело: ДСНС Запоріжжя

«Кожен момент з цих фотографій пам’ятаю та можу розповісти про події, які відбувалися тоді. Така в нас робота, що здебільшого доводиться закарбовувати емоції страху, втрати, розпачу, ненависті, втоми, тож намагаюся на це дивитися крізь екран камери та менше пропускати крізь себе. Кожен вдалий кадр – це відчуття моменту та правильно підібраний ракурс», – каже авторка виставки.

Ганна Логвіненко на відкритті фотовиставки. Джерело: ДСНС Запоріжжя

Ганна працювала над фотографіями впродовж декількох років. Від початку повномасштабного вторгнення вона виїжджала на усі надзвичайні події, які спричинила Росія. Рятувальниця постійно їздить у прифронтові населені пункти, щоб потім показувати роботу надзвичайників та життя мирного населення у Запорізькій області.

Фото з виставки. Джерело: ДСНС Запоріжжя

Виставку відкрили за сприяння Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України та Центру журналістської солідарності. Ганна Логвіненко є журналісткою: раніше вона працювала на одному з регіональних телеканалів, а потім приєдналася до лав рятувальників. Там вона опанувала нові навички та почала робити відеоролики і фотографії.

Як зазначили у Центрі журналістської солідарності Запоріжжя, незабаром виставку можна буде побачити у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. Про дату поки що не повідомляли.

Читайте також:

У Запоріжжі відкрилася виставка під назвою “Маленьке тіло”. Експонати були привезені з київської арт-галереї “Eye sea gallery” за запрошенням культорологині Льони Радченко.