Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі вшанували загиблих за Незалежність

У Запоріжжі вшанували загиблих за Незалежність

У Запоріжжі вшанували загиблих за Незалежність

Фото: Радіо Свобода

Вчора, 24 серпня, у Запоріжжі відбулася акція вшанування загиблих військових за Незалежність України.

Про це повідомляє видання “Новини Приазов’я”.

На акцію прийшли дружини та родичи полеглих бійців, а також інші запоріжці, які вшанували пам’ять усіх загиблих під час повномасштабного вторгнення.

“24 лютого 2022 року вони віддали все, що у них було найдорожче, це життя. І сьогодні ми вшановуємо їхню пам’ять. Також ми вшановуємо наших героїв, які зараз захищають нашу країну, кожного дня, ризикуючи своїм життя”, – зазначила учасниця акції.

Захід відбувся на Майдані Волі, оскільки там раніше встановили пам’ятник загиблим воїнам. У липні 2023 року родичі загиблих військових створили там спеціальну меморіальну локацію «Прапорець пам’яті».

Нагадаємо, що в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку прапорів «Під синьо-жовтим кольором незламності». Вона триватиме до 7 жовтня. 

Раніше Inform.zp.ua писав, ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.


Читайте також:

Вчора вночі у Гуляйполі Запорізької області росіяни знищили краєзнавчий музей. Історична пам’ятка спалахнула внаслідок влучання снаряду та вигоріла вщент. Поліцейські задокументували воєнний злочин.

23 серпня, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження спеціальної пільгової ціни на газ для виробників тепла й побутових споживачів. Тому змін у тарифах для запоріжців цього опалювального сезону не буде.

Мешканці Запорізької області можуть отримати гуманітарну допомогу, а саме гігієнічні набори.