Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі в житловій забудові виявили забруднення повітря

У Запоріжжі в житловій забудові виявили забруднення повітря

У Запоріжжі в житловій забудові виявили забруднення повітря

Загрязнения воздуха

Вчора, 25 серпня, в Запоріжжі по вулиці Зоряна, 4 виявили перевищення забруднювальних речовин у повітрі.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом минулого дня фахівці проводили планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови в точках по вулиці Зоряна, 4, Водограйна, 3, Північне шосе, 10, та вулиці Незалежної України, 14. Всього для досліджень відібрали 4 проби атмосферного повітря та зробили 14 вимірювань гамма-фону.

Фото: Запорізький ЦКПХ

За результатами дослідження, по вулиці Зоряна, 4 виявили перевищення норми двох речовин в атмосферному повітрі. А саме – сірководню (0,0148 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,85 рази. І також пилу (0,98 мг/м³), у якого норма була перевищена у 1,96 рази.

Чим небезпечні сірководень та пил

Внаслідок отруєння сірководнем з’являються різь в очах, подразнення верхніх дихальних шляхів, кашель та чхання. Відсутність належного лікування може призвести до бронхіту та зниження гостроти зору.

Виробничий пил може чинити вплив на органи зору, зокрема спричиняти запальні процеси – кон’юнктивіти.  Крім того, часте дихання пилем може призвести до розвитку бронхіту, пневмонії, алергічного риніту та бронхіальної астми.

Нагадаємо, що мешканців Запоріжжя та області попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку, яка триватиме з 26 по 28 серпня. У зв’язку з цим підвищується ризик виникнення та поширення пожеж в екосистемах. Громадян закликають бути максимально обережними під час перебування на природі та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Раніше Inform.zp.ua писав, що 23 серпня, в Запоріжжі по вулиці Українська,89 виявили перевищення забруднювальної речовини у повітрі. А саме сірководню та формальдегіду.


Читайте також:

У Запоріжжі 12 та 13 серпня провели дослідження якості води та піску на пляжах міста. У результаті перевірок знайшли кишкову паличку, холерні вібріони та перевищення  за деякими показниками.

Весь наступний тиждень у Запоріжжі не очікується значних змін у погоді. Температура буде підніматися до +35 градусів. 

У Вознесенівському районі Запоріжжя поблизу Центрального пляжу планують створити новий сквер під назвою “Єднання”.