Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Двох неповнолітніх хлопців у Запоріжжі затримали за підпал військового авто за гроші від росіян

Двох неповнолітніх хлопців у Запоріжжі затримали за підпал військового авто за гроші від росіян

Двох неповнолітніх хлопців у Запоріжжі затримали за підпал військового авто за гроші від росіян

Автомобіль ЗСУ, який підпалили неповнолітні хлопці. Фото: ГУНП у Запорізькій області/Автомобиль ВСУ, подожженный несовершеннолетними ребятами. Фото: ГУНП в Запорожской области

У Запоріжжі поліцейські затримали двох юнаків, які намагалися заробити гроші, підпаливши транспортний засіб військового ЗСУ за завданням російських спецслужб. Паліїв затримали на місці події, і тепер їм загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Злочинці були спровоковані пропозицією, яку один з них отримав через месенджер. У повідомленні йшлося про можливість заробітку за знищення автомобілів військових чи ТЦК. Після отримання інструкцій через посилання, юнаки вирішили взятися за справу і знайти відповідні цілі.

Один із затриманих хлопців, який намагався підпалити авто військового. Фото: ГУНП у Запорізькій області

Хлопці купили легкозаймисту речовину і підготувалися до підпалу. В одному з районів обласного центру вони вибрали два автомобілі на чорних номерах, але встигли підпалити лише один, коли були затримані поліцією.

Слідчі Служби безпеки України повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 28 Кримінального кодексу України. Санкція цих статей передбачає до 8 років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Запорізька обласна прокуратура проводить досудове розслідування. Поліція Запоріжжя звертається до громадян з проханням бути обережними і не піддаватися на злочинні пропозиції. Батькам рекомендується контролювати поведінку дітей в інтернеті, а військовослужбовцям – зберігати автомобілі на охоронюваних стоянках.

Нагадаємо, майже в усіх регіонах України, включно з Запорізькою областю, зафіксовано умисні підпали транспортних засобів, що належать військовим, релейних шаф, а також будівель РТЦК та СП.