Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізька школа вищої спортивної майстерності: 80% реконструкції завершено (ФОТО)

Запорізька школа вищої спортивної майстерності: 80% реконструкції завершено (ФОТО)

Запорізька школа вищої спортивної майстерності: 80% реконструкції завершено (ФОТО)

Реконструкція КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». Фото: ЗОВА/Реконструкция КЗ «Запорожская областная школа высшей спортивной мастерской

Через місяць у Запоріжжі відкриють Комунальний заклад “Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності” після масштабної реконструкції, яка наразі виконана на 80%.

Про це повідомила Запорізька обласна державна адміністрація.

В оновленій школі зможуть займатися професійні атлети, люди з інвалідністю та ветерани. Директор школи Олексій Гацуля зазначив:

Реконструкція КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». Фото: ЗОВА

“Ми реконструюємо нашу школу, прибудовуємо нові приміщення. Вже майже готові всі зали та роздягальні. Роботи з облаштування басейну також на завершальній стадії. Наразі виконано близько 80% від запланованого”.

Реконструкція КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». Фото: ЗОВА

В спортивному комплексі будуть створені зали для греко-римської боротьби, дзюдо, важкої атлетики, фітнесу та кардіонавантажень, а також сучасний басейн. Комплекс стане не лише місцем для підготовки спортсменів із пріоритетних видів спорту, а й відкриє свої двері для дітей з інших спортивних шкіл та загальноосвітніх закладів. Крім того, тут буде організовано реабілітаційні програми для ветеранів та людей з інвалідністю.

Реконструкція КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». Фото: ЗОВА

Реконструкція, розпочата у 2019 році, має загальну вартість 159 млн грн, а площа приміщення складає 4800 кв. м. Після завершення ремонту комплекс зможе приймати одночасно понад 600 осіб. Наразі на базі Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності працюють 12 відділень, де 29 тренерів, з яких 11 – заслужені тренери України, готують 110 спортсменів, включаючи 60 членів збірної України, 4 заслужених майстрів спорту та 16 майстрів спорту міжнародного класу.

КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності». Фото: ЗОВА

Нагадаємо, дитячі садочки “Горошинка” та “Гномик” у Хортицькому районі Запоріжжя переходять на змішану форму навчання. Діти зможуть перебувати у закладах не більше трьох годин.


До початку нового навчального року активно готуються не тільки вчителі й школярі, а й батьки учнів. Скільки цьогоріч коштуватиме зібрати дитину до школи в Запоріжжі – читайте в цьому матеріалі.