Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Бердянець став “депутатом” від “Єдиної Росії”: його чекає до 10 років ув’язнення

Бердянець став “депутатом” від “Єдиної Росії”: його чекає до 10 років ув’язнення

Бердянець став “депутатом” від “Єдиної Росії”: його чекає до 10 років ув’язнення

Житель Бердянська, якого підозрюють у зраді. Фото ГУНП у Запорізькій області/Житель Бердянска, подозреваемый в измене. Фото ГУНП в Запорожской области

25-річний житель Бердянська, який під час незаконних виборів 2023 року на тимчасово окупованій території Запорізької області став “депутатом” від партії “Єдиної Росії”, може провести до 10 років за ґратами. Правоохоронці зібрали докази його колабораційної діяльності та повідомили про підозру.

Про це повідомляє ГУНП у Запорізькій області.

Поліція встановила, що під час тимчасової окупації Бердянська підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками, посівши посаду в окупаційному органі влади. У вересні 2023 року його було обрано “депутатом” від “Єдиної Росії” до незаконного органу – “бердянська міська рада депутатів”, а згодом і “заступника голови”.

Житель Бердянська, якого підозрюють у зраді. Фото: ГУНП у Запорізькій області

Чоловік активно допомагав окупантам створювати позитивний імідж серед місцевого населення, проводив пропаганду та сприяв впровадженню ідеології довіри до російської влади.

Житель Бердянська, якого підозрюють у зраді. Фото ГУНП у Запорізькій області

Його дії кваліфікували за статтею про колабораційну діяльність, що передбачає до 10 років позбавлення волі з можливим додатковим покаранням у вигляді конфіскації майна та заборони на зайняття певних посад на строк до 15 років.

Житель Бердянська, якого підозрюють у зраді. Фото ГУНП у Запорізькій області

Нагадаємо, чиновницю з Мелітополя Запорізької області засудили до 15 років за ґратами за колабораціонізм. Одразу після окупації міста вона зайняла посаду “головного спеціаліста” в окупаційній адміністрації Мелітополя.