Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » У Запоріжжі планують створити меморіал “Посадка. Дерево пам’яті”

У Запоріжжі планують створити меморіал “Посадка. Дерево пам’яті”

У Запоріжжі планують створити меморіал “Посадка. Дерево пам’яті”

У Запоріжжі планується створити меморіал «Посадка. Дерево пам’яті». Фото Запорізької міськради/В Запорожье планируется создать мемориал Посадка. Дерево памяти». Фото Запорожского горсовета

В рамках підготовки до фестивалю сучасного мистецтва «Gogolfest. Pokrova» та з нагоди Дня пам’яті Захисників України у Запоріжжі обговорили концепцію меморіального комплексу “Посадка. Дерево пам’яті”.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Проєкт створений українським режисером Дмитром Костюминським, який зараз служить на фронті. За його словами, меморіал символізує боротьбу і непохитність українців:

“Посадка – це не просто місцевість з насадженнями. Це символ нашої боротьби, наш щоденний шлях до перемоги. Ми відстоюємо кожен клаптик землі, посадку за посадкою, зміцнюючи нашу єдність і незламність.”

У Запоріжжі планується створити меморіал «Посадка. Дерево пам’яті». Фото Запорізької міськради

Обговорення концепції включало участь родин полеглих бійців, представників обласної та міської влади, районних адміністрацій та громадських організацій.

Наразі планується винесення проєкту на громадське обговорення для доопрацювання з урахуванням думки містян.

Нагадаємо, Національний заповідник “Хортиця” 31 серпня організовує безоплатну лекцію “Російські міфи та стереотипи про історію України”.


Inform.zp.ua також писав, що у вересні в Запоріжжі пройде кінофестиваль ЗІFF 2024, присвячений популяризації національного кінематографу, а також фільмів та відеоробіт спільного й іноземного виробництва.

У національній та міжнародній конкурсній програмі будуть представлені ігрові, документальні та анімаційні короткометражні фільми всіх жанрів, створені у 2023-2024 роках, тривалістю від 10 до 40 хвилин.