Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі відбувся патріотичний забіг (ФОТО)

У Запоріжжі відбувся патріотичний забіг (ФОТО)

У Запоріжжі відбувся патріотичний забіг (ФОТО)

Стартовий номер із ім’ям загиблого військового. Фото: Патрульна поліція Запорізької області

Сьогодні, 31 серпня, відбувся щорічний патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. У ньому взяли участь понад 300 мешканців Запорізької області різних вікових категорій та професій.

Про це повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації.

Зараз акція відбувається у 40 країнах світу. Бігуни могли обрати дистанцію – 2, 5 або 10 км. Дистанцію можна було подолати пішки, адже ідея заходу не полягала у тому, щоб встановлювати рекорди.

Учасники забігу. Фото: Запорізька ОДА

На футболці кожного учасника прикріпили стартовий номер з іменем знайомого або незнайомого військового, який загинув у період з 2014 по 2024 роки.

Учасники забігу. Фото: Запорізька ОДА

Всі учасники забігу отримали памʼятні шеврони.

Шеврон з забігу. Фото: Запорізька ОДА
Поліцейські на забігу. Фото: Патрульна поліція Запорізької області

Щорічний патріотичний забіг вперше пройшов у 2018 році і був присвячений Герою російсько-української війни Олексію Дурмасенку. Ініціаторами заходу були батько загиблого “кіборга” Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко. Захід став символом вдячності та пам’яті про тих, хто віддав життя за свободу України.

Всеукраїнський забіг організований Міністерством у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України та за участі обласних та військових адміністрацій.


Читайте також:

У Запоріжжі відбулася акція вшанування загиблих військових за Незалежність України.

У боях загинув мешканець Чернігівської громади на Запоріжжі Плешанов Сергій Миколайович. Це сталося 27 серпня. Загиблому чоловіку було 32 роки.

У День Незалежності України відбулася прем’єра документального фільму “Каракурт” про Героя України Валерія Чибінєєва з Бердянська Запорізької області.