Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ВПО Запорізької області продовжили виплати: деталі 

ВПО Запорізької області продовжили виплати: деталі 

ВПО Запорізької області продовжили виплати: деталі 

Ілюстративне фото

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб Запорізької області. Це станеться автоматично.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Протягом місяця держава перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин. Якщо змін не відбулось – родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року. 

“Звертаємо увагу, що критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року. Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)”, – йдеться за посиланням.

Зараз допомога на проживання виплачується щомісяця на кожного члена сім’ї ВПО із вразливих категорій. Її отримують понад 1,2 мільйони українців,  які  через війну змушені були залишити свої домівки. 

Читайте також:

Підлітки із Запорізької області віком 10-16 років можуть поїхати у безкоштовний табір в Карпатах. Осінній проєкт відбудеться 7-18 жовтня 2024 року у ранчо “Едельвейс” біля села Корчин на Львівщині.

За кількістю ВПО Запоріжжя займає четверте місце серед міст України. І перше місце за відсотком від населення всієї країни – 24%. Після початку повномасштабного вторгнення до Запоріжжя прибуло 275 412 переселенців.

У Запоріжжі проводитимуть правопросвітницькі онлайн-заходи для ВПО. Метою цих занять буде підвищення обізнаності переселенців щодо різних тем.