Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі працюють над створенням безбар’єрних умов: деталі

У Запоріжжі працюють над створенням безбар’єрних умов: деталі

У Запоріжжі працюють над створенням безбар’єрних умов: деталі

Наприкінці минулого року у Запоріжжі затвердили програму з безбар’єрності на 2024-2030 роки, у рамках якої створюватимуться комфортні умови для маломобільних людей. Зокрема вже розпочали облаштування тротуарів, парків та бібліотек.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

У Запоріжжі працює структурний підрозділ, до якого можуть звернутися люди з інвалідністю і висловити свої пропозиції щодо розвитку безбар’єрності в місті. 

Наразі у Запоріжжі діють понад 10 бібліотек, у яких є умови для надання послуг людям з інвалідністю. У будинку №68-а по вулиці Незалежної України працює перша у південно-східному регіоні України інклюзивна бібліотека. Там облаштували пандус, вбиральню, проходи для пересування читачів на кріслах колісних, тактильні смужки та позначення шрифтом Брайля. На вході встановили тактильний план приміщення бібліотеки, систему для автоматичного відкриття дверей та кнопку виклику персоналу. Є література шрифтом Брайля та великим кеглем.

Також у КП “Водоканал” створили безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення у підрозділах, де приймають людей. Там встановили кнопки виклику та змонтували пандуси. 

Крім того, в міській раді зазначили, що зараз у всіх районах міста тривають ремонтні роботи на тротуарах. Там кладуть тактильну плитку та облаштовують пониження для людей з інвалідністю. 

Нагадаємо, що до кінця цього року у Запоріжжі планують створити чотири інклюзивні спортивні майданчики. Зараз триває розробка проєктної документації. Цей проєкт реалізують завдяки співпраці міста з USAID.


Читайте також:

31 серпня, відбувся щорічний патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. У ньому взяли участь понад 300 мешканців Запорізької області різних вікових категорій та професій.

Цьогоріч у школах Запоріжжя організують харчування. Частину коштів для пільгових категорій компенсує ООН, інше – фінансуватиме місто. Згідно з тендером, який знайшли журналісти Inform.zp.ua, на це планують витратити понад 18 мільйонів гривень.

З першого вересня у Запоріжжі відкриють ботанічний сад. Потрапити до закладу можна буде з 8 до 17 без перерв та вихідних.