Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Колишні військові з Черкас відкрили квітковий магазин у центрі Запоріжжя

Колишні військові з Черкас відкрили квітковий магазин у центрі Запоріжжя

Колишні військові з Черкас відкрили квітковий магазин у центрі Запоріжжя

Колишня військова Юлія Макарук. Фото: Запорізький обласний центр зайнятості

Подружжя колишніх військових з Черкас після звільнення зі служби відкрили квіткову крамницю у центрі Запоріжжя. Реалізувати цей проєкт їм допомогла державна програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Inform.zp.ua поспілкувався із засновницею магазину Юлією Макарук про реалізацію ідеї та складності, які виникали у ході роботи.

Юлія Макарук та її чоловік Іван Монько звільнились зі служби,за станом здоров’я. Подружжя не повернулося до рідних Черкас та залишилося у Запоріжжі. Ідея зі створенням квіткового магазину була спільна. Ветерани довго вивчали ціни на ринку.

Команда квіткового магазину “Monya Flora”. Фото: Monya Flora/інстаграм

“Остаточне рішення було прийнято після весняних свят, коли купували мамам квіти, були дуже здивовані такою високою ціною на них. Сама ідея відкриття крамниці полягала в тому, щоб квіти були більш доступними, щоб навіть за невеликий бюджет можна було придбати гарний букет чи композицію. Для нас – це було за мету”, – зазначає Юлія Макарук.

Колишній військовий Іван Монько. Фото: Запорізький центр зайнятості

Вже під час створення магазину колишні військові взяли участь у державній програмі «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Заявку подавали тричі, і отримали позитивну відповідь лише, коли самі відкрили крамницю “Monya Flora”. Вона розташована за адресою вулиця В. Зайцева, 23.

Команда квіткового магазину “Monya Flora”. Фото: Monya Flora/інстаграм

Дизайн інтер’єру та інші ремонтні роботи Юлія та Іван зробили самі, оскільки зіткнулися із завищеними цінами на обладнання. 

“Ремонт робили самі. Камеру встановлювали теж самі. Навіть більшість меблів в крамниці ми зробили самі”, – розповідає колишня військовослужбовиця.

Грантові кошти, які вдалося отримати, подружжя витрачає зараз на закупівлю сировини. У подальшому ще хочуть купити меблі в крамницю та облаштувати куточок відпочинку для клієнтів, які очікують на своє замовлення.


Читайте також:

Цього року в Запоріжжі прийняли 114 позитивних рішень на отримання грантів по програмах “Власна справа” та “Грант для ветеранів та їх подружжя”. Це підтримає українську економіку та створить нові робочі місця.

Восени в Україні стартують три нові програми, спрямовані на підтримку молоді до 25 років. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, анонсувавши ключові зміни, які запроваджуватимуться з вересня.