Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Вночі росіяни обстріляли Запоріжжя: є загиблі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вночі росіяни обстріляли Запоріжжя: є загиблі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вночі росіяни обстріляли Запоріжжя: є загиблі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Наслідки обстрілу Запоріжжя вночі 2 вересня. Фото: Іван Федоров

Близько 23:00 2 вересня росіяни обстріляли готель у Запоріжжі. Внаслідок атаки дві людини загинули, є поранені. Серед них – діти.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Один із загиблих – хлопчик, якому було 8 років та 38-річна жінка. Поранена дівчинка 12 років та 43-річний чоловік. Дитина знаходиться у реанімації. 

О 12:44 у ДСНС Запоріжжя повідомили, що кількість постраждалих зросла. До медзакладу самостійно звернулися дві жінки з акубатравмами (контузіями), які працювали на об’єкті поруч із готелем. Всього внаслідок обстрілу постраждало 6 осіб.

Наслідки обстрілу Запоріжжя вночі 2 вересня. Фото: Іван Федоров

Внаслідок удару частково зруйнована будівля. Вибуховою хвилею та уламками пошкодило багатоповерхові будинки, які розташовані поруч.

Наслідки обстрілу Запоріжжя вночі 2 вересня. Фото: Іван Федоров

Як повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко, допомогу надавали чотири бригади екстреної медичної допомоги. 

О 8:00 Федоров показав наслідки обстрілу. Також він зазначив, що 12 – річна дівчинка має переломи кінцівок, поранення, опіки до 45 відсотків тіла, травматичний шок. Вона в реанімації, лікарі надають усю необхідну допомогу. Чоловік у стані середньої важкості – у хірургії з переломом грудини та осколковим пораненням правого стегна.

За словами Харченко, станом на 8:30 ранку, внаслідок ракетного удару зазнали пошкоджень житлові будинки, обʼєкти соціальної сфери та інфраструктури в Шевченківському районі Запоріжжя. Пошкоджені:

  • 9 багатоквартирних будинків;
  • 2 об’єкти інфраструктури;
  • 1 заклад освіти.

Комунальники ліквідовують наслідки і закривають вікна OSB-плитами. Департамент соцзахисту консультує людей, які постраждали. На місцях працюють міжнародних організацій.

Правоохоронці зазначають, що тип ракети, якою нанесли удар по готелю – встановлюється. Вони також уточнили, що постраждалі та загиблі внаслідок атаки – це одна родина.

Розбір завалів у Запоріжжі. Фото: Поліція Запорізької області

У ДСНС о 9:06 зазначили, що аварійно-рятувальні роботи завершені. Від Головного управління ДСНС у Запоріжжі залучали 9 одиниць техніки та 35 людей особового складу.

Розбір завалів. Фото: ДСНС Запоріжжя
Розбір завалів. Фото: ДСНС Запоріжжя

Особи пільгових категорій Запоріжжя можуть скористатися програмою фінансової підтримки мешканців міста, якщо їхнє житло було пошкоджене внаслідок ракетного обстрілу. Розмір одноразової допомоги – 15 тисяч гривень. Також міська рада фінансово допомагає з похованням членам родин загиблих і виплачує по 15 тисяч гривень.


Читайте також:

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області ознайомився з процесом відновлення багатоквартирного будинку, зруйнованого внаслідок ракетного удару Росії в жовтні 2022 року.

Боронячи територіальну цілісність України, загинув військовослужбовець Володимир Павлій, житель міста Запоріжжя. Він був випускником Запорізької гімназії № 19.

Подружжя колишніх військових з Черкас після звільнення зі служби відкрили квіткову крамницю у центрі Запоріжжя. Реалізувати цей проєкт їм допомогла державна програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Inform.zp.ua поспілкувався із засновницею магазину Юлією Макарук про реалізацію ідеї та складності, які виникали у ході роботи.

Серед регіонів України у Запорізькій області за 2024 рік найбільш помітно зросла кількість нових підприємств – на 11%.

Що буде з водою у Запоріжжі в разі повного та часткового блекаутів: пояснення гендиректора “Водоканалу”.