Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізька АЕС знову в зоні підвищеного ризику небезпеки, – “Енергоатом”

Запорізька АЕС знову в зоні підвищеного ризику небезпеки, – “Енергоатом”

Запорізька АЕС знову в зоні підвищеного ризику небезпеки, – “Енергоатом”

ЗАЕС

Вчора, 2 вересня, внаслідок російських обстрілів пошкодилась одна з двох зовнішніх повітряних ліній на Запорізькій атомній електростанції. Наразі вона зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі і є в зоні підвищеного ризику небезпеки. 

Про це повідомляє Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”.

Через зовнішні повітряні лінії тимчасово окупована Запорізька АЕС у Енергодарі отримує живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб.

При пошкодженні другої лінії виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів. Вони ж, у свою чергу, охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС. 

“Українські фахівці поки не можуть оглянути місце пошкодження і розпочати ремонт лінії, адже існує реальна загроза повторного обстрілу ділянки російськими військами. Лінію відремонтують, як тільки спеціалістам буде гарантована безпека”, – зазначають у компанії.

Читайте також:

Цього тижня генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає Запорізьку атомну електростанцію. Це відбудеться вп’яте за повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

Greenpeace вважає, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відволікає увагу світу від загрози Запорізькій атомній електростанції. У організації засудили його намір відвідати Курську АЕС.

У тимчасово окупованому Енергодарі росіяни зареєстрували військову частину. Її юридична адреса співпадає із адресою Запорізької атомної електростанції.