Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізький спортсмен отримав “бронзу” на Паралімпійських іграх у Парижі

Запорізький спортсмен отримав “бронзу” на Паралімпійських іграх у Парижі

Запорізький спортсмен отримав “бронзу” на Паралімпійських іграх у Парижі

Оксана Ботуручук разом з Микитою Барабановим. Фото: Іван Федоров

Запорізький спортсмен Микита Барабанов разом зі спортсменкою Оксаною Ботурчук фінішували третіми у фінальному забігу на 400 метрів у класі Т12 на Паралімпійських іграх у Парижі.

Про це повідомляє Суспільне спорт.

До цього, за п’ять днів Паралімпіади-2024, Україна увійшла до ТОП-10. Всього Україна мала 35 нагород, це п’ятий найкращий результат на турнірі за кількістю медалей. Ця нагорода – тридцять шоста.

Що відомо про Микиту Барабанова

У 2023 році Сербії проходив Чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій. Там легкоатлет Микита Барабанов виборов “золото” та став чемпіоном змагань у складі естафети 4х400 м.

У 2020 році спортсмен показав такі результати:

  • у супроводі з Оксаною Ботарчук у бігу на 400 м виграли срібло;
  • разом з Оксаною Ботарчук у бігу на 100 м з результатом 12.03 виграли срібло.
Микита Барабанов

Нагадаємо, цьогоріч від Запорізької області у ХVІІ літніх Паралімпійських іграх у Парижі беруть участь сім спортсменів та спортсменок. Спортсмени Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, які виборюватимуть медалі в чотирьох видах спорту. А саме: теніс, легка атлетика, плавання та тхеквондо. Inform.zp.ua зібрали коротку інформацію про їхні досягнення.

Читайте також:

21 серпня у Запоріжжі відбулася зустріч голови Запорізької обласної держадміністрації Івана Федорова та в.о. міського голови Запоріжжя Регіни Харченко з олімпійцями. Під час заходу спортсменам та їхнім тренерам вручили грошові сертифікати.

Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із запорізьким спортсменом Парвізом Насібовим і дізналися, як проходила підготовка до поєдинку на Олімпіаді у Парижі, що сказав його перший тренер після перемоги, та кому він присвятив свою срібну медаль.