Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Цього літа у Запоріжжі зафіксували 13 температурних рекордів

Цього літа у Запоріжжі зафіксували 13 температурних рекордів

Цього літа у Запоріжжі зафіксували 13 температурних рекордів

Ілюстративне фото

У Запоріжжі цього літа встановили 13 температурних рекордів, з них – два історичних. Загалом цей сезон 2024 року виявився найтеплішим за увесь період спостережень. 

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі з гідрометеорології.

Серед рекордів:

  • 18 липня – найтепліша доба в історії метеорологічних спостережень;
  • липень – найтепліший місяць за увесь період спостережень.

Найхолоднішим було 21 червня. Тоді мінімальна температура під ранок знизилась до +13,9°. Найтеплішим – 17 липня, коли максимальна температура після полудня досягла +38,6°.

Середня температура повітря за літо склала 25,5° тепла, що на 3° вище  кліматичної норми, та на 0,5° вище середньої температури попереднього найтеплішого літнього сезону 2010 року. Дефіцит опадів спостерігався усі літні місяці, але пік посухи припав на серпень.


Читайте також:

При холодній зимі у Запоріжжі можуть вимикати світло до 14 годин: при яких умовах.

У Центрах обслуговування платників у Запорізькій області та в обласному центрі відключають світло згідно графікам погодинних відключень. У цей період не працюють міські телефони. 

В Запоріжжі з’явилася виставка робіт художниці Христини Валько у рамках проєкту “Плакати воєнного часу”. Експозиція представлена на бульварі Марії Примаченко і біля Туристичного інформаційного центру.

Президент України Володимир Зеленський звільнив екс-гендиректора “Запоріжсталі” Ростислава Шурму з посади заступника глави Офісу Президента.

Запорізький спортсмен Микита Барабанов разом зі спортсменкою Оксаною Ботурчук фінішували третіми у фінальному забігу на 400 метрів у класі Т12 на Паралімпійських іграх у Парижі.