Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запорізький спортсмен здобув “срібло” на Паралімпіаді в Парижі

Запорізький спортсмен здобув “срібло” на Паралімпіаді в Парижі

Запорізький спортсмен здобув “срібло” на Паралімпіаді в Парижі

Оксана Ботурчук разом з Микитою Барабановим. Фото: Іван Федоров

Запорізький легкоатлет Микита Барабанов разом із Оксаною Ботурчук отримали срібну медаль у забігу на 100 метрів у класі Т12. Вони фінішували другими з результатом 12.17 секунд. 

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Здобута медаль стала 12-тою у кар’єрі Ботурчук на Паралімпійських іграх. Результат забігу українки, 12.17 секунд – це новий особистий рекорд в дисципліні. Вона випередила призерку Ріо-2016, німкеню Катрін Мюллер-Роттґарт на 0.09 секунди. 

У фіналі 100-метровки Оксана Ботурчук поступилася кубинці Омарі Дюран Еліас, результат українки був на 0,36 секунди менше.

Сьогодні, 6 вересня, відбудеться стартовий раунд фінальних змагань у дисципліні. Оксану Ботурчук очікує забіг на 200 метрів. 

Що відомо про Оксану Ботурчук 

  • Легкоатлетка у 2008 році стала золотою (100 м) та срібною призеркою (200 м, 400 м).
  • У 2012 році отримала “срібло” за забіг в 400 м, а також “бронзу” –за 100 м.
  • На Ріо-2016 виборола срібну медаль (200 м, 400м).
  • На минулих Паралімпійських іграх у 2020 році в Токіо отримала “срібло”  (100 м, 200 м, 400 м).

Нагадаємо, що запорізький спортсмен Максим Ніколенко в настільному тенісі переміг у чвертьфіналі француза Клемана Бертьє. Вихід до півфіналу гарантує тенісисту мінімум бронзову медаль.

Раніше ми писали, що 5 вересня, запорізька штовхальниця ядра Марія Помазан виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх в Парижі. 


Читайте також:

Журналісти Inform.zp.ua поспілкувалися із запорізьким спортсменом Парвізом Насібовим і дізналися, як проходила підготовка до поєдинку на Олімпіаді у Парижі, що сказав його перший тренер після перемоги, та кому він присвятив свою срібну медаль.

21 серпня у Запоріжжі відбулася зустріч голови Запорізької обласної держадміністрації Івана Федорова та в.о. міського голови Запоріжжя Регіни Харченко з олімпійцями. Під час заходу спортсменам та їхнім тренерам вручили грошові сертифікати.