Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області в ніч на 6 вересня збивали БпЛА: деталі

У Запорізькій області в ніч на 6 вересня збивали БпЛА: деталі

У Запорізькій області в ніч на 6 вересня збивали БпЛА: деталі

Ілюстративне фото

У ніч на 6 вересня, у Запорізькій області сили ППО збивали російські ударні БпЛА типу «Shahed». У результаті роботи українські військові знищили 27 дронів.

Про це повідомили в Повітряних Силах України.

Загалом цієї ночі армія Росії запустила по території України 44 безпілотників та дві ракети: одну керовану авіаційну Х-59 та одну протирадіолокаційну Х-31П.

Пуски російської зброї відбулися з території тимчасово окупованої Луганської області та Криму. Також з території РФ, а саме з Курська та Приморсько-Ахтарська.

Фото: Повітряні Сили України

Станом на ранок 6 вересня, на 8:00, українські військові збили 27 дронів із 44. Вісім з них, ймовірно упали під впливом засобів РЕБ, один повернувся у напрямку тимчасово окупованої Донеччини.

Також цієї ночі сили ППО працювали у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій та Сумській областях.

Для відбиття повітряної атаки російської армії залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Нагадаємо, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав тимчасово окуповану Росією Запорізьку АЕС. Зокрема оглянув зсередини градирню, де в серпні сталася пожежа. Це п’ятий візит Гроссі на станцію за часи повномасштабної війни.

Раніше ми писали, якщо взимку в Запоріжжі буде мороз -10-15°C, то обмеження електроенергії по 10-14 годин на добу неминучі. При частих російських обстрілах енергетики – світла може не бути по декілька діб.