Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У бою загинув боєць з селища Балабине Запорізької області

У бою загинув боєць з селища Балабине Запорізької області

У бою загинув боєць з селища Балабине Запорізької області

Валерій Жиленко. Фото: Кушугумська громада/фейсбук

Боронячи територіальну цілісність та соборність України загинув військовий Валерій Іванович Жиленко. Захисник був мешканцем селища Балабине Запорізької області.

Про це повідомили на офіційній сторінці Кушугумської територіальної громади у фейсбуці.

54-річний Валерій Жиленко вступив до лав Сил Оборони у серпні 2022 року, він був сапером. Через декілька місяців під час розмінування територій підірвався на міні. Внаслідок цього військовий втратив кінцівку та отримав значні поранення. Після протезування та реабілітації повернувся до служби. Жиленко отримав звання молодшого сержанта та був старшим стрільцем взводу охорони. 

“Герой мужньо захищав Україну, боронив рідну землю від російських окупантів, боровся за світле, мирне майбутнє Батьківщини. Співчуття близьким. Пам’ятатимемо про кожного Воїна, який боровся за Незалежну Україну”, – йдеться в повідомленні.

28 серпня 2024 року Валерій Жиленко загинув під час виконання бойового завдання поблизу Куп’янська.

Раніше ми писали, що боронячи територіальну цілісність України, загинув військовослужбовець Володимир Павлій, житель міста Запоріжжя. Він був випускником Запорізької гімназії № 19.

Нагадаємо, що захищаючи територіальну цілісність України, загинув мешканець Чернігівської громади на Запоріжжі Плешанов Сергій Миколайович. Це сталося 27 серпня.


Читайте також:

Сьогодні, 6 вересня, в Запоріжжі та Запорізькій області оновили графіки погодинних відключень електроенергії. Вимкнень світла не буде з 11:00 до 16:00.

У Запоріжжі чоловік коригував повітряні удари Росії по цивільній інфраструктурі обласного центру, оборонним заводам та локаціям Сил Оборони. Суд визнав його винним, запоріжець отримав 15 років тюрми з конфіскацією майна. 

Відео із укриття запорізької гімназії № 97, на якому видно плісняву на стінах, поширили у соціальних мережах. Ситуацію прокоментував очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.