Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Мешканці прифронтових територій зможуть отримати грошову допомогу для закупівлі твердого палива

Мешканці прифронтових територій зможуть отримати грошову допомогу для закупівлі твердого палива

Мешканці прифронтових територій зможуть отримати грошову допомогу для закупівлі твердого палива

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Мешканці прифронтових територій зможуть отримати кошти на закупівлю твердого палива для опалювального сезону. Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Про це повідомили в Мінінтеграції.

Жителі населених пунктів, які проживають у межах 10-кілометрової зони від передової можуть подати заявку на отримання грошової допомоги. Кошти надаватимуть одноразово на опалювальний сезон 2024-2025 року. 

Щоб отримати фінансову допомогу необхідно:

  • звернутися до виконавчого органу місцевого самоврядування або військової адміністрації;
  • подати заявку до 16 вересня 2024 року;
  • пред’явити документи: посвідчення особи, ідентифікаційний номер, довідку ВПО (за наявності) та документ, який підтверджує проживання у домогосподарстві.

Заява розглядатиметься протягом 3 робочих днів із дня подання. Далі протягом 5 робочих днів одержувача проінформують про включення або відмову в грошовій допомозі.

Розмір виплати становитиме 21 тисячу гривень на одне домогосподарство. Загалом на цей гуманітарний проєкт виділили 1,2 мільярда гривень. Фінансування відбувається за підтримки міжнародних організацій, зокрема УВКБ ООН.

Нагадаємо, що після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб Запорізької області. Це станеться автоматично.

Раніше ми писали, що в Україні з вересня 2024 року очікуються зміни у виплатах для ВПО, акцизах на паливо та алкоголь, а також в освітньому процесі для школярів. Inform.zp.ua розповідає, яких нововведень варто очікувати.