Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Деяким запорізьким вчителям підвищать зарплати: кому саме і на скільки

Деяким запорізьким вчителям підвищать зарплати: кому саме і на скільки

Деяким запорізьким вчителям підвищать зарплати: кому саме і на скільки

Иллюстративное фото/Ілюстративне фото

Запорізькі вчителі, які перейшли до викладання в офлайн форматі, отримають підвищення заробітної плати на 20-25%. Це стосується як обласного центру, так і Запорізького регіону в цілому.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

За його словами, система доплати вчителям, які вийшли в офлайн освіту, буде презентована з наступного понеділка. Кошти на підвищення зарплат вже знайшли.

“Це така надважлива ініціатива президента, керівництва міністерства, для того, щоб ми підтримали тих педагогів, які сьогодні у надскладних умовах, але виховують наше майбутнє покоління”, – зазначив Федоров.

Нагадаємо, 2 вересня вперше за чотири роки у Запоріжжі в 74 школах провели заняття. У запорізькі школи на змішаний формат навчання вийшли 36 тисяч школярів різного віку. Уроки відбуватимуться виключно в укриттях.

Тоді ж відео із укриття запорізької гімназії № 97, на якому видно плісняву на стінах, поширили у соціальних мережах. Пізніше ситуацію прокоментував очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Запоріжжя 2 вересня відбулася презентація нового мобільного застосунку “Мрія” для навчання. Наразі ним можуть користуватися 40 шкіл по всій країні, серед них і школи Запоріжжя. Загалом – близько 100 тисяч українців. Завдяки застосунку школярі якісніше плануватимуть свій день: у “Мрію” додаватимуть розклад занять, домашні завдання та бібліотеку з матеріалами для навчання. Також вони отримають ID-картки.

14 громад Запорізької області та 2 обласні заклади освіти отримали 25 шкільних автобусів. Вартість цих транспортних засобів – понад 85 мільйонів гривень.