Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Співпрацювала з росіянами: зрадниці з Енергодара винесли вирок

Співпрацювала з росіянами: зрадниці з Енергодара винесли вирок

Співпрацювала з росіянами: зрадниці з Енергодара винесли вирок

Энергодар.Иллюстративное фото

Жителька Енергодара Уляна Коробчук, яка добровільно пішла на співпрацю з окупантами, отримала судовий вирок. Вона брала участь в організації та проведенні проросійських заходів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області та відправляла місцевих до Росії.

Про це повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

За даними слідства, 43-річна Коробчук у серпні 2022 року за власною згодою обійняла посаду начальника відділу з питань молодіжної політики, фізкультури та спорту в окупаційній адміністрації Енергодара.

На цей посаді вона підбирала працівників до відділу та проводила заходи, які підтримували росіян. Також у жовтні 2022 року вона організувала примусовий виїзд місцевих жителів, які мають дітей, до Краснодарського краю РФ.

Уляна Коробчук. Фото: Дмитро Орлов

Як зазначали свідки, у травні 2022 року Коробчук намагалася виїхати з окупованої території, але потім відмовилася і залишилася в Енергодарі. До повномасштабного вторгнення жінка працювала заступником директора Енергодарського інституту муніципального управління Приватного університету. 

15 березня 2023 року Уляну оголосили у розшук. А 4 вересня винесли вирок Ленінським районним судом Запоріжжя. Жінку звинуватили у колабораційний діяльності та заочно засудили до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно чиновницю з Мелітополя Запорізької області засудили до 15 років за ґратами за колабораціонізм. Одразу після окупації міста вона обійняла посаду “головного спеціаліста” в окупаційній адміністрації Мелітополя.