Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Директора Запорізького облводоканалу звільнили, поки триває службова перевірка, – Федоров

Директора Запорізького облводоканалу звільнили, поки триває службова перевірка, – Федоров

Директора Запорізького облводоканалу звільнили, поки триває службова перевірка, – Федоров

Колишній директор Запорізького облводоканалу Сергій Басанський

Сьогодні, 10 вересня, під час брифінгу ЗОВА, Іван Федоров повідомив про звільнення директора Запорізького облводоканалу Сергія Басанського. Поки триватиме службова перевірка, обов’язки директора буде виконувати нова людина, не з водоканалу.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Сергій Басанський знаходився на своїй посаді з листопада 2017 року, однак Іван Федоров відсторонив його від роботи. Своє рішення, очільник ЗОВА обґрунтував тим, що під час керування Басанського, в облводоканалі з’явився ряд проблем.

Зокрема колишній директор за останні півтори роки тричі відмовлявся допускати незалежну аудиторську перевірку на підприємство. А також проводив непрозорі тендерні процедури.

Крім того, в трьох селах Запорізької області останнім часом виникли проблеми з водопостачанням, а саме в Малокатеринівці, Балабине та Кушугумі. Це сталося після передачі мережі цих населених пунктів на баланс Запорізького облводоканалу влітку цього року. 

“Після того, як мережі були передані, вони мали бути проекспектовані та приведені у відповідну готовність до роботи. На жаль цього досконало зроблено не було. Десятки тисяч мешканців залишилися без води у спеку. У той час керівництво облводоканалу самоусунулося від втручання в цю проблему і від вирішення її”, – зазначив Іван Федоров.

Замість керівництва водоканалу, проблему з водопостачанням у прифронтових населених пунктах вирішувала робоча група, створена на базі Запорізької обласної державної адміністрації.

Хто буде новим директором водоканалу наразі невідомо, але Федоров зазначив, що це буде людина не з водоканалу.

Нагадаємо, що 3 вересня, Президент України Володимир Зеленський звільнив ексгендиректора “Запоріжсталі” Ростислава Шурму з посади заступника глави Офісу Президента.

Раніше ми писали, що депутатів Запорізької обласної ради від партії “За майбутнє” Олега Ніколенка та Ірину Лєх відкликали за народною ініціативою.