Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » У Запоріжжі планують зупиняти транспорт під час хвилини мовчання

У Запоріжжі планують зупиняти транспорт під час хвилини мовчання

У Запоріжжі планують зупиняти транспорт під час хвилини мовчання

Свічка. Ілюстративне фото

У Запоріжжі планують щодня зупиняти громадський транспорт під час Загальнонаціональної хвилини мовчання. 

Про це йдеться у проєкті рішення “Про вшанування пам’яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України” Запорізької міської ради.

О 9:00 у комунальному транспорті вмикатимуть додатковий аудіосупровід. Згідно з документом, зупинка стосуватиметься і приватних перевізників у місті. Безпеку дорожнього руху у цей час забезпечуватимуть патрульні.

Крім цього, у міськраді хочуть звернутись до власників інтерактивних рекламних засобів, щоб вони також транслювали аудіо або відеосупровід під час проведення хвилини мовчання. 

Нагадаємо, проведення щоденної загальнонаціональної хвилини мовчання о 9:00 за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, започаткував у 2022 Президент України Володимир Зеленський.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі збільшать суму відшкодування витрат на поховання загиблих військових. Це може статися вже цього року.

При Запорізькій обласній військовій адміністрації створять Раду родин загиблих військовослужбовців. Це має полегшити процес вирішення питань родичів полеглих та підтримати їх.

Ще 76 сторінок про загиблих військових додали у електронну призму – меморіал пам’яті загиблих Героїв Запоріжжя. Тепер призма містить інформацію про 323 захисників.

Читайте також:

Майже в усіх регіонах України, включно з Запорізькою областю, зафіксовані умисні підпали транспортних засобів, які належать військовим. Для скоєння цих злочинів російські спецслужби вербують молодих людей, раніше судимих осіб, ігроманів або людей із наркотичною залежністю.