Ми у соцмережах
Головна » Політика » ФОП в Бердянську і витрати мільйонів доларів: як живе родина депутата “Слуги народу” Іванісова

ФОП в Бердянську і витрати мільйонів доларів: як живе родина депутата “Слуги народу” Іванісова

ФОП в Бердянську і витрати мільйонів доларів: як живе родина депутата “Слуги народу” Іванісова

Фото Романа Іванісова з його особистої сторінки у фейсбуці

Родина депутата “Слуги народу” з Бердянська Запорізької області Романа Іванісова купила авто і житло на майже два мільйони доларів. Сума їхніх заощаджень була майже вдвічі меншою. До того ж, мати нардепа перереєструвала ФОП за російським законодавством на тимчасово окупованій території і продовжує там проживати.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

У 2019 році Іванісов декларував дуже скромні активи і заробітки, але при цьому вказував значні суми заощаджень в готівці, орієнтовно у мільйон доларів. Він зазначив у декларації дохід від оренди, власну зарплату в 56 тисяч гривень і зарплату дружини на рівні 37 тисяч гривень.

У 2020 році його дружина Марина Іванісова придбала одразу два нових преміальних Mercedes – на близько 200 тисяч доларів. В той же період жінка інвестувала в одразу дві квартири, три паркомісця і три веломісця в ЖК “Manhattan city” поблизу центрального київського вокзалу. Це приблизно 320 тисяч доларів. У 2021 році дружина депутата придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів.

Вже восени 2022 народний депутат Іванісов інвестував понад 12 мільйонів гривень в ще дві квартири в Києві. Відповідно до його декларації, ці гроші належали його матері Ірині Іванісовій. Жінці 66 років і вона зареєстрована як ФОП в Бердянську. Матір нардепа продовжує перебувати в тимчасово окупованому Бердянську і вже перереєструвала свій ФОП за російським законодавством.

Мати Іванісова перереєструвала ФОП у Бердянську. Джерело: Bihus.Info

В 2023 році дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще добудовують, в котеджному містечку “Ariel Village” поблизу Києва.

Нагадаємо, раніше навколо депутата від “Слуги народу” Романа Іванісова розгорівся скандал. Його звинувачували в тому, що він приховав свою судимість за зґвалтування неповнолітньої. Наразі судимість Романа Іванісова за групове зґвалтування офіційно підтверджена. Він відбував покарання за злочин 1996 року, коли йому ще не було 17-ти. Сам Іванісов заперечує судимість.

Приблизно тоді ж журналісти з’ясували, що Іванісов також міг збрехати про дві свої вищі освіти. Це підтвердили в Запорізькому національному університеті та в Бердянському університеті менеджменту та бізнесу, про навчання в яких Іванісов повідомляв у біографії.