Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У міськраді Запоріжжя відреагували на стан водойм у Дубовому гаю: чи будуть щось робити

У міськраді Запоріжжя відреагували на стан водойм у Дубовому гаю: чи будуть щось робити

У міськраді Запоріжжя відреагували на стан водойм у Дубовому гаю: чи будуть щось робити

“Дубовий Гай” у 2024 році. Фото: Inform.zp.ua

У Запоріжжі не будуть штучно наповнювати водойми у парку “Дубовий гай”, оскільки вважають, що це допоможе лише на короткий термін.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

На території парку існують дві водойми – “велика” та “мала”. Рівень води у них пов’язаний з рівнем води у річках Мокра Московка та Дніпро. Оскільки після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції рівень роди у річках зменшився, це вплинуло і на парк. Зараз у “малій” водоймі рівень води знизився на 2-2,5 метри, у “великій” – на 2,5-3,5 метри.

В управлінні з питань екологічної безпеки міської ради вважають, що штучне їх наповнення дасть короткочасний ефект і тому є недоцільним. 

Крім цього, фахівці наголошують, що ці водойми не мають рибогосподарського значення. А крижні та лебеді за необхідності активно перелітають на інші місця у пошуках корму та місць гніздування. А їсти вони можуть не тільки на водоймі, а й на землі.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі посеред міста розташований парк відпочинку “Дубовий Гай”, якому понад 65 років. Стан цієї локації з роками стає більш неохайним та закинутим. Нещодавно Inform.zp.ua відвідав парк, щоб побачити, як він виглядає зараз.

Читайте також:

У Запоріжжі 6 вересня відбулися громадські слухання з питання зниження концентрації забруднюючих речовин в повітрі. Наразі проєкт програми щодо зменшення кількості фенолу і формальдегіду проходить процедуру стратегічної екологічної оцінки. Після цього його мають винести на затвердження депутатами міської ради. 

Цього року у Вознесенівському районі Запоріжжя приберуть понад 700 тонн сміття. На це районна адміністрація виділила 1 мільйон 500 тисяч гривень.