Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В одному з парків Запоріжжя демонтували стару сцену та стелу (ФОТО)

В одному з парків Запоріжжя демонтували стару сцену та стелу (ФОТО)

В одному з парків Запоріжжя демонтували стару сцену та стелу (ФОТО)

Демонтаж сцени. Фото: Хортицька райадміністрація

У парку Героїв Національної Гвардії України в Хортицькому районі Запоріжжя прибрали сцену та стелу, які понад 20 років знаходились в аварійному стані.

Про це повідомили у Хортицькій районній адміністрації.

Зазначається, що стела та сцена не оновлювались понад 20 років. Вся поверхня заіржавіла та споруда мала хитку основу. 

Демонтаж сцени. Фото: Хортицька райадміністрація
Демонтаж сцени. Фото: Хортицька райадміністрація

“Аварійні конструкції могли загрожувати життю та здоровʼю відвідувачів парку та погіршували естетичний вигляд території. Тому своєчасна ліквідація таких об’єктів є критично важливою для забезпечення безпеки та комфорту громадян”, – зазначили у райадміністрації.

Стан сцени. Фото: Хортицька райадміністрація

Зараз у парку тривають роботи з ліквідації аварійних ділянок. 

Нагадаємо, до кінця цього року у Запоріжжі планують створити чотири інклюзивні спортивні майданчики. Наразі триває розробка проєктної документації. Один з них облаштують у парку Героїв Національної Гвардії України у Хортицькому районі міста.

З моменту набрання чинності Законом про деколонізацію вулиці, провулки, парки, сквери тощо по всій Україні активно перейменовують, щоб позбутися російських та радянських назв. Щоб полегшити ситуацію, Inform.zp.ua звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради за повним переліком нових назв у Запоріжжі.

Читайте також:

У Запоріжжі планують щодня зупиняти громадський транспорт під час Загальнонаціональної хвилини мовчання. О 9:00 у комунальному транспорті вмикатимуть додатковий аудіосупровід. Зупинка стосуватиметься і приватних перевізників у місті. 

У Гуляйполі Запорізької області відновили пам’ятник Нестору Махну, який цього року постраждав внаслідок російських обстрілів.