Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ затримала запоріжця, який слідкував за військовими з квартири

СБУ затримала запоріжця, який слідкував за військовими з квартири

СБУ затримала запоріжця, який слідкував за військовими з квартири

Ілюстративне фото

Служба безпеки України затримала мешканця Запоріжжя, який працював на російську розвідку. Він перетворив свою квартиру у спостережний пост за Силами оборони. Чоловіку загрожує до 8 років тюрми.

Про це повідомляє СБУ.

Агентом головного управління генштабу збройних сил рф (ГРУ) виявився місцевий ІТ-фахівець. Він облаштував у власній квартирі “спостережний пост”, щоб приховано слідкувати за локаціями Сил оборони. 

Чоловік встановив в оселі багатоповерхового будинку тактичний бінокль з великою кратністю, дальномірною сіткою та компасом. Він намагався виявити позиції ППО та української артилерії, зокрема реактивних артсистем HIMARS, а також відслідковував маршрути руху військових колон та розташування укріпрайонів.

Отримані відомості затриманий передавав своєму російському куратору через анонімний чат у месенджері. За допомогою координатів окупанти збирались нанести ракетно-дронові удари по прифронтовій території регіону.

Затриманий. Фото: Запорізька обласна прокуратура

Запоріжця затримали у власному помешканні, у нього вилучили обладнання та телефон. До цього провели комплексні заходи, щоб убезпечити локації українських військ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно у Запоріжжі чоловік коригував повітряні удари Росії по цивільній інфраструктурі обласного центру, оборонним заводам та локаціям Сил Оборони. Суд визнав його винним, запоріжець отримав 15 років тюрми з конфіскацією майна.