Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З полону звільнили 9 запоріжців, серед них чоловік, родина якого виходила на мирні акції

З полону звільнили 9 запоріжців, серед них чоловік, родина якого виходила на мирні акції

З полону звільнили 9 запоріжців, серед них чоловік, родина якого виходила на мирні акції

Обмін. Фото: Володимир Зеленський/телеграм

Серед тих українців, яких повернули з російського полону 14 вересня, дев’ятеро військовослужбовців із Запорізької області. 

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Зазначається, що семеро з них – нацгвардійці, які проходять службу в запорізьких бригадах. Всім надали медичну та психологічну допомогу. 

Серед звільнених чоловіків є Сергій, чоловік Ольги Садовської. Мешканка Запоріжжя щотижня, протягом понад двох років, разом із сином Мар’яном виходила на мирні акції на підтримку військовополонених.

Родина чоловіка, який повернувся з полону, на мирній акції. Фото: Ольга Садовська (фейсбук)

“Мій чоловік на рідній землі”, – написала Ольга на своїй сторінці у фейсбуці.

Скрін з фейсбук-сторінки Ольги Садовської

Загалом вчора звільнили 103 військових. Це вже 57 обмін з початку повномасштабної війни та третій з початку Курської операції.

Нагадаємо, що 13 вересня також відбувся обмін. Тоді з полону повернули 49 українців, серед яких були шестеро чоловіків та жінок із Запорізької області. З них чотири українки з Бердянського та Пологівського районів, а також двоє військових з Мелітопольського та Запорізького районів. Серед звільнених був боєць Ігор Тітовський, житель селища Балабине Кушугумської громади Запорізької області.

Раніше ми писали, що 24 серпня також відбувся обмін військовополоненими між Росією та Україною, серед них був боєць із Запорізької області.


Читайте також:

13 вересня у Запоріжжі проводили дослідження якості повітря. У результаті фахівці виявили перевищення фенолу в житловій забудові.

Цього тижня місія МАГАТЕ знову відвідала тимчасово окуповану росіянами Запорізьку АЕС. Окупанти не надали доступ експертам до західної частини машинного залу електростанції.

У Запоріжжі триває підготовка до початку опалювального сезону, вже готово 89% житлового фонду. Наразі триває робота над встановленням когенераційних установок. Після проведення ремонтних робіт 51 котельня в місті буде забезпечувати будинки теплом.