Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Вночі 16 вересня у Запорізькій області збивали дрони

Вночі 16 вересня у Запорізькій області збивали дрони

Вночі 16 вересня у Запорізькій області збивали дрони

ЗСУ

У ніч на 16 вересня у Запорізькій області сили ППО збивали російські дрони. Загалом українські військові збили 53 із 56 ударних БпЛА типу “Shahed”. Попередньо, без постраждалих та наслідків.

Про це повідомили Повітряні Сили України.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Крім 53 збитих БПлА, ще три безпілотники були локаційно втрачені у кількох регіонах.

Статистика. Джерело: Повітряні Сили ЗСУ

Пуски відбувалися з території Росії, а саме з Курська та Єйська.

Дрони збивали також у Київській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях. 

Читайте також:

Авіаційні удари і переміщення техніки: що відбувається на Запорізькому напрямку.

У Запоріжжі відбудеться тренінг із документаторами воєнних злочинів. Він проходитиме 17 вересня. Участь безкоштовна.

14 вересня з російського полону звільнили 9 запоріжців. Серед них Сергій Садовський, родина якого щотижня виходила на мирні акції на підтримку військовополонених. Загалом звільнили 103 військових. Це вже 57 обмін з початку повномасштабної війни та третій з початку Курської операції.

14 вересня росіяни обстріляли Гуляйпільську громаду. Внаслідок обстрілу загинули чоловіки 41, 59 та 61 років. Також у цей день у селищі Новопавлівка Запорізької області внаслідок російської масованої атаки у приватному будинку загинув 48-річний чоловік.

У найближчі 10 днів запоріжцям варто очікувати змін температури повітря у Запоріжжі. Синоптики прогнозують дощ та похолодання.