Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » До кінця року ще частина шкіл у Запоріжжі перейде на очне навчання

До кінця року ще частина шкіл у Запоріжжі перейде на очне навчання

До кінця року ще частина шкіл у Запоріжжі перейде на очне навчання

Школярі йдуть до школи. Ілюстративне фото

До кінця 2024 року ще 20 шкіл у Запоріжжі перейдуть на змішаний формат навчання.

Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко в етері телеканалу Espreso.

За її словами, вже тривають роботи з облаштування укриттів у цих навчальних закладах. Крім цього, кожна школа, як і ті, які вже працюють в офлайн-форматі, матиме генератор.

“…ми зараз робимо відповідні ремонтні роботи в укриттях. Безумовно, кожна школа забезпечена генератором і кожна школа працює над тим, щоб була необхідна кількість палива для того, щоб цей генератор працював. Тому що ми розуміємо, що осінь, зима буде складною. Нам потрібно завжди мати запасний план “Б” на випадок повного тотального блекауту…”, – зауважила секретар.

За словами Харченко, 74 школи у Запоріжжі вже працюють у змішаному режимі. Як ми писали раніше, це 36 тисяч школярів різного віку. Уроки для них відбуваються виключно в укриттях.

Читайте також:

У Біленьківській громаді Запорізької області розпочали будівництво восьмої підземної школи. Вона зможе приймати до 500 учнів в одну зміну та до 1000 учнів – у дві. Вартість проєкту – 95,6 мільйонів гривень. 

14 громад Запорізької області та 2 обласні заклади освіти отримали 25 шкільних автобусів. Вартість цих транспортних засобів – понад 85 мільйонів гривень.  

У серпні цього року почали будувати “підземну школу” на правому березі Запоріжжя, на базі колегіуму “Елінт”.

Запорізькі вчителі, які перейшли до викладання в офлайн форматі, отримають підвищення заробітної плати на 20-25%. Це стосується як обласного центру, так і Запорізького регіону в цілому.