Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі студенти вже можуть отримати гранти на навчання

Запорізькі студенти вже можуть отримати гранти на навчання

Запорізькі студенти вже можуть отримати гранти на навчання

Ілюстративне фото

Цього року запорізькі студенти, які вступили на контракт, вже зможуть отримати гранти. Вони перекриватимуть частину або всі витрати на навчання. 

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Отримати грант зможуть ті, хто склав НМТ мінімум з двох предметів:

  • на 150 балів – тоді грант буде 15 000 гривень та більше;
  • на 170 балів – від 25 000 гривень.

Перший платіж, 50% щорічного гранту, буде перерахований до 1 грудня 2024 року. А другий платіж – до 1 квітня 2025 року.

Гранти доступні студентам, які навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування.

Сума гранту може бути більшою в залежності від коефіцієнта. Наприклад, на спеціальність “Освіта / Педагогіка” коефіцієнт 1,5, тому сума гранту збільшиться в 1,5 раза. 

“Для університету грант — це стимул розвиватися, змінювати підхід, набирати якісний викладацький склад та боротися за студентів. А здорова конкуренція — шлях до розвитку. Студент не матиме грошей фізично, але матиме сертифікат у Дії”, – розповів міністр.

Підтвердити отримання гранту потрібно у “Дії” до 5 листопада, попередньо оновивши мобільний застосунок. Потім – обрати в переліку документів сертифікат на навчання і підтвердити отримання із накладанням Дія.Підпис.

Нагадаємо, постанову про реалізацію експериментального проєкту “Гроші ходять за студентом” ухвалив Уряд разом із Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації України ще влітку. За основу проєкту взяли досвід інших країн, серед них Сполучені Штати Америки.

Також ми писали, що восени в Україні стартують три нові програми, спрямовані на підтримку молоді до 25 років. Одна з них і була пов’язана із грантами.