Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькому напрямку тривають бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку тривають бої (КАРТА)

На Запорізькому напрямку тривають бої (КАРТА)

Карта. Джерело: ISW

На заході Запорізької області тривали позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту 15 вересня не було. Наступальні дії знизились.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Вчора на геолокаційних кадрах було видно, як російська диверсійно-розвідувальна група здійснює рейд на українські позиції поблизу Кам’янського на південному заході від Оріхова. Проте ISW не має доказів того, що росіяни проводять штурм або просуваються в цьому районі.

Також у ISW посилаються на слова речника оперативного угруповання військ “Таврія” Дмитра Лиховія, який заявив, що останнім часом темпи наступальної активності Росії в Запорізькій області знизилися. Причиною є те, що російські війська не мають ресурсів для ведення одночасних наступальних дій на кількох напрямках. Зараз вони зосереджені на Покровському і Курахівському напрямках та на Курській області.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, на Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Новодарівки. Як зазначив голова ЗОВА Іван Федоров, впродовж доби росіяни завдали 145 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Читайте також:

Захищаючи територіальну цілісність та соборність України від агресії Росії, загинув військовослужбовець Микола Коновалов. Раніше чоловік був комунальником у Гуляйполі Запорізької області і публікував відео про свою працю.

14 вересня внаслідок російських обстрілів у Пологівському районі сталися три пожежі. Серед них – пожежа у селі Рівнопілля. Саме там окупанти обстріляли сільськогосподарське підприємство і вбили трьох людей.