Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Запоріжці скаржаться на транспорт у місті: чи є результати

Запоріжці скаржаться на транспорт у місті: чи є результати

Запоріжці скаржаться на транспорт у місті: чи є результати

Транспорт. Ілюстративне фото

Від початку травня цього року мешканці Запоріжжя поскаржились на міський транспорт понад 400 разів. Із серпня почались перевірки маршрутів, виявили порушення.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

Найбільше зауважень у запоріжців на стан транспортних засобів та рівень обслуговування міських автобусних маршрутів. Основними порушеннями, з якими стикаються місцеві, виявилися такі: 

  • затримки у графіку руху;
  • відмови у проїзді для пільгових категорій пасажирів;
  • незадовільний стан транспортного засобу;
  • поведінка водіїв.

Зазначається, що основним джерелом є міський контакт центр “15-80”. Більшість скарг громадян надходить саме туди. 

У серпні комісія з питань проведення перевірок технічного стану транспортних засобів та обслуговування міських автобусних маршрутів загального користування у місті Запоріжжя перевірила 2 маршрути загального користування. Були складені 4 акти про порушення умов договорів укладених з перевізниками, які впливають на якість та безпечність пасажирських перевезень. Перевізниками дали певний строк, щоб усунути їх.

У вересні перевірили 3 маршрути. За результатами перевірки виявили відсутність ідентифікатора водія (бейджу) та відеореєстратора, порушення інтервалу руху (понад 45 хвилин), відсутність трафаретів із інформацією про маршрут, відсутність інформації про маршрут українською мовою, рекламу в салоні. Крім цього, водій був у взутті з відкритою п’яткою. Державна служба України з безпеки на транспорті склала акти щодо встановлення порушення режиму праці та відпочинку водіїв з боку перевізника.

Нагадаємо, у Запоріжжі тролейбус №14 ходитиме за зміненим маршрутом 18 вересня з 8:00 до 17:00.